tiistai 18. helmikuuta 2014

The Selby

Dissektoitu mies.
Viihdyn kotona. Se on totuus. 

Koti on kuin alati muuttuva taideteos.

***

Pyrin kodin sisustuksen suhteen jokseenkin täydelliseen harmoniaan ja viihtyvyyteen, mutta liikaa kauneutta ja järjestelmällisyyttä tulee myös välillä rikkoa. Seinähylly saattaa ensivilkaisulla näyttää sekaiselta, mutta jos katsoo tarkasti, löytää harkittua kaaosta.

Taulut eivät roiku seinällä symmetrisesti saati liian suorassa.

Koti saa - tietyissä raameissa - elää.

***

Pidän nojatuolissa istumisesta, blogin kirjoittamisesta ja pianonsoitosta. Pidän kirjahyllystä, johon olen kerännyt kirjojen lisäksi aarteitaPidän pienestä parvekkeesta, johon mahtuu juuri ja juuri yksi Aalto-jakkara.

Jos on onnekas, kuulee parvekkeelta öisin mustarastaan laulua.

"Blackbird singing in the dead of night..."

***

Oikeanlaisen valaistuksen luominen on hyvin tärkeää. Valon tulee olla lämmintä ja pehmeää - vähän niin kuin minäkin olen lämmin ja pehmeä.

Kattovalaisinta ei välttämättä tarvita, vaan valaistus tulee luoda pienistä valopisteistä, jotka on sijoiteltu taitavasti ympäri asuntoa.

Kuljen aika ajoin melko hienon ja arvokkaan talon ohi. Aina kun pälyilen sisään sen ikkunoista (teen niin usein) järkytyn siellä asuvien ihmisten valoratkaisuista; he nimittäin käyttävät kamalia, kelmeän vihreitä loisteputkilamppuja!

Näillä ihmisillä on hieno asunto, mutta heidän makunsa valaistuksen suhteen on hieman off.

Mietin aina, että nämä ihmiset ovat varmasti jonkinlaisia psykopaatteja, sillä kukaan normaali ihminen ei voi viihtyä vihreässä valossa.

Mutta ehkä Hulk saattaisi viihtyä loisteputkien loisteessa. Tai Muppettien Kermit. Vihreä on ihan kiva väri noin muuten.

***

Stockmannin Akateemisen kirjakaupan valikoimasta löytyy lukuisa määrä erilaisia sisustuslehtiä, mutta ne ovat kaikki tylsähkön porvarillisia. 

Aina ne samat loft-asunnot ja Tankki-nojatuolit. Aina mustaa ja valkoista, ei koskaan värejä.

Tällaiset kodit ovat näyttäviä, kalliita ja kliinisiä, mutta niissä ei ole kovinkaan usein mitään persoonallista.

Pidän kodeista, jotka heijastelevat asukkejaan, ja joista näkee, että niissä todella asutaan ja eletään.

Glorian koti esittelee rahaa ja elämäntyyliä, ei mielenkiintoisia koteja.

***

Amerikkalainen valokuvaaja ja kuvittaja Todd Selby perusti persoonallisten ihmisten persoonallisia koteja ja työtiloja esittelevän The Selby -internetsivustonsa kesällä 2008. 

The Selbystä tuli nopeasti suosittu saitti. Luovilla aloilla työskentelevien ihmisten kodit kiinnostavat laajalti. Yksityiskohtaisesti kuvatut kodit kertovat mielenkiintoisia tarinoita asukeistaan.

Todd Selby on myös julkaissut kaksi kirjaa (The Selby is in Your Place ja Edible Selby), ja kolmas ilmestyy kuluvan vuoden maaliskuussa (Fashionable Selby).

Selby esittelee sekä kuuluisuuksien (mm. Karl Lagerfeld) että tavallisten ihmisten koteja.

Ihmisillä - ja Karl Lagerfeldillä - on aivan uskomattomia ja uskomattoman persoonallisia koteja. Se vaiva, mikä erilaisten huonekalujen ja esineiden keräämiseen on kulunut, on aivan valtava.

***

An Expensive Polyester Jacket suosittelee The Selbyä. Se on loistava saitti.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.